pratik tarifler
Yanardağ Kurabiye
Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 150 gram oda ısısında tere yağı
- 1 Türk kahve fincanı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- aldığı kadar un
- çekirdeği çıkarılmış vişne taneleri
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- hazır meyveli sos
- pudra şekeri
Hazırlanışı:
- Kurabiye hamurunu yapıyoruz ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Üzerini kapatıp yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Dinlenen hamuru ikiye bölüyoruz.
- Merdane ile açıyoruz ve yuvarlak kalıpla parçalar çıkarıyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
- Vişnelerle nişastayı karıştırıp yuvarlakların ortasına iki adet vişne koyuyoruz.
- İkinci hamuru da açıp yine yuvarlak kalıpla parçalar çıkarıyoruz.
- Bu parçaların kenarını kesmeden ortasına üçgen çizikler atıp vişnelerin üzerine kapatıyoruz.
- Kenarlarını hafifçe yapıştırıyoruz 170 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
- Servis sırasında pudra şekeri serpip ayrık kısımlara meyveli sos döküyoruz.
pratik tarifler
Hiç yorum yok: