» » » Yanardağ Kurabiye

pratik tarifler


Yanardağ Kurabiye

 Malzemeler:



 
 
  • 2 adet yumurta
  • 150 gram oda ısısında tere yağı
  • 1 Türk kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • aldığı kadar un
İçine:
  • çekirdeği çıkarılmış vişne taneleri
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
Üzeri için:
  • hazır meyveli sos
  • pudra şekeri

 Hazırlanışı:


  1. Kurabiye hamurunu yapıyoruz ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  2. Üzerini kapatıp yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
  3. Dinlenen hamuru ikiye bölüyoruz.
  4. Merdane ile açıyoruz ve yuvarlak kalıpla parçalar çıkarıyoruz.
  5. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
  6. Vişnelerle nişastayı karıştırıp yuvarlakların ortasına iki adet vişne koyuyoruz.
  7. İkinci hamuru da açıp yine yuvarlak kalıpla parçalar çıkarıyoruz.
  8. Bu parçaların kenarını kesmeden ortasına üçgen çizikler atıp vişnelerin üzerine kapatıyoruz.
  9. Kenarlarını hafifçe yapıştırıyoruz 170 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
  10. Servis sırasında pudra şekeri serpip ayrık kısımlara meyveli sos döküyoruz.
Kolay gelsin. Kaynak; instagram/arzuerciyas/


pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak