» » » Fındıklı Çörek

pratik tarifler


Fındıklı Çörek

Malzemeler:
.1 su bardağı sıvı yag
.3 su bardağı süt ( ılık)
.Yaş Maya (yarım)
.2 tane yumurta (1 inin sarısı üzerine)
.2 yemek kaşığı kadar seker
.1 tatlı kasığı sılme tuz
.Alabildiği kadar un

İç Malzemesi:
.1 su bardağı fındık (kırılmış)
.3 yemek kasığı şeker
.1 su bardagı tahin

Hazırlanışı:
.Süt,seker,süt,maya karıştırılır.Daha sonra sıvıyağ,yumurta,tuz ilave edilip karıştırılır.Azar azar un eklenerek kulak memesi yumusaklıgında bir hamur elde edilir.Daha sonra üzeri kapalı sıcak bir ortamda hamurun 2 katı olana kadar beklenir.Ayrı bir yerde seker,tahin,fındık karıstırılır.Mayalanmış olan hamurdan 4 eşit parçalar koparılır.Her parçayı dik dörtgen sekil de açın ve içine tahin, fındık,seker karışımı sürülür.Açılan hamur sarılarak rulo yapılır ve verev seklinde kesilerek parçalara ayrılır.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir,üzerine de yumurta sarısı sürülür.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kazarana kadar pişirilir.Simdiden Afiyet Olsun...

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak