» » » Gelin Çantası

pratik tarifler


Hamuru pankek hamurunun aynısı diyebilirim sadece tek taraflı pişiriyoruz.

〰〰 Gelin Çantası 〰〰
2 yumurta
2 küçük fincan şeker
1 küçük fincan sıvıyağ
2 su bardağı süt
1 vanilya 
Yarım paket k. Tozu
3 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un

Önce kremasını hazırlayıp buzdolabına koyalım. 
2 poşet krem şantiyi 1,5 su bardağı sütle çırpalım ve dolaba kaldıralım. Pankek hamurunu mikserle güzelce çırpalım. Yağsız tavamızı orta ateşte kızdıralım. (Kesinlikle yağ koymuyoruz.) Hamurdan küçük sos kepçesiyle tavaya dökelim üzerini kepçenin sırtıyla hafifçe yaydıralım. Tavanız büyükse 3 tanesi birden pişiyor, birbirine yapışmayacak şekilde 3 hamuru aynı anda pişirirseniz daha kolay olur. Üzeri gözgöz olduğunda altı pişmiş demektir hiç çevirmeden hemen tavadan alıyoruz ve bir tepsi üzerine diziyoruz. Pişen pankeklerin üzerini sıcakken yağlı kağıt yada poşetle örtmelisiniz ki katlarken kırılmasın. Bütün pankekler hazır olup soğuyunca ortasına tepeleme 1 tatlı kaşığı krem şanti koyuyoruz ve elimizle hafifçe sıkarak katlıyoruz. Dışarıya taşan kremayı bir meyve bıçağıyla alıp üzerini güzelce düzlüyoruz. Krem şantili kısmı hindistan cevizine bulayıp pastalarımızı borcama diziyoruz. Üzerini streçleyip buzdolabında en az 3-4 saat bekledikten sonra servise hazır.
Akşamdan yaparsanız kolaylık olur. 
Şimdiden kolay gelsin.


Facebook Sayfamızı Beğenmeyi Unutmayın Lezzetli Yemek Tariflerii



pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak