» » » Söğürmeli Kebap

pratik tarifler


Söğürmeli Kebap

700 gram kıyma
4 tane patlıcan
2 tane domates
2 tane kırmızı biber
2 tane yeşil biber
1/4 bağ maydanoz
1 yemek k. biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Öncelikle patlıcanları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip fırında közleyin.Kıymayı bir kaba alın üzerine biber salçası,pul biber,karabiber,tuz ekleyip yoğurun.Kıymada ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.Daha sonra isteğe göre çok az sıvı yağ yada tereyağı da kızartın.Közlediğiniz patlıcanların kabuklarını soyun ve iç kısımlarını doğrayın.Daha sonra domates,yeşil biber,kırmızı biber de doğrayıp patlıcanla buluşturun.Tuz ve zeytinyağıda ekleyip karıştırın.Üzerine kızartığımız köfteleri diziyoruz.Daha sonra doğranmış maydanoz ile süsleyerek servis edebilirsiniz..Afiyet Olsun


pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak