» » » Fırfır Tatlısı

pratik tarifler


Fırfır Tatlısı

Malzemeler:
100 gram oda sıcaklıgında bekletılmıs margarın veya tereyag
1 yemek kasıgı sırke
1 adet yumürta
2 yemek kasıgı yogurt
Yarım bardak sıvıyag
1 cay bardagı su
Alabıldıgı kadar un
Icı için:
250 gram fıstik
Üzerı İçin:
250 gram tereyag
Şerbettı İçın:
2 su bardagı seker
2 su bardagı su
Bır cay kasıgı lımon suyu

Yapılısı:
Hamuru içın butun malzemelerı karıstırıp orta sertlıkte bır hamur yapalım.Bezeler halınde dınlendırelım,dınlenen hamuru acabıldıgınız kadar ınce acın.Bır kucuk cay tabagı ıle keslım,actıgımız hamurdan kalan parcaları da her daıre kestıgımız hamurun ıçıne esıt olacak sekılde koyalım.İçine bırazda fistık koyup kurdan yardımıyla fırfır yapalım.Kesılen tum daıre hamurları bu sekılde yapıp tepsıye dıze bılır sınız.Onceden ısıtılmıs fırında yaklasık 180 derece fırnda 25_30 dakıka kadar pışırelım..Yapana kolay gelsın yıyene afıyet bal seker olsnnn....

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak