» » AMASYA ÇÖREĞİ

pratik tarifler

 AMASYA ÇÖREĞİ

Hamuru için;
1  paket Yuva yaşmaya(42 gr)
2 çorba kaşığı şeker
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta (sarısı üzeri için)
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi için;
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı dövülmüş haşhaş
2 çorba kaşığı tahin
Üzeri için;susam ve çörekotu

YAPILIŞI:
Yoğurma kabına Yuva yaşmayayı alın ve üzerine 2 kaşık şekeri serpin.Üzerine 1 bardak ılık süt ve 1 bardak ılık suyu ilave edin ve karıştırın.5-6 dakika mayanın kabarmasını bekleyin.Sonra yarım bardak sıvıyağ,1 adet yumurtanın beyazını ekleyip,karıştırın.Yavaş yavaş un ekleyerek yogurmaya başlayın.Ele yapışmayan,kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.Hamuru 40-45 dk. mayalandırın.
Hamur mayalanırken iç malzemeyi hazırlayın.Bunun için; bir kaseye 1 bardak dövülmüş haşhaş,yarım bardak sıvıyag ve 2 kaşık tahini alıp,karıştırın.
Maylanan hamuru 8 eşit parçaya bölün ve bezeler yapın.Bu bezeleri sıvıyağ yardımıyla ve elinizle tezgahta servis tabağı büyüklügünde açın.Açtıgınız hamura iç malzemeden 2 kaşık koyup,her yerine sürün.Üzerine kıyılmış ceviz serpin.Diğer bezelerede sırasıyla aynı işlemi uygulayın ve açtığınız hamurları üst üste koyun.
Hamuru elinizle,çapı yaklaşık 50 cm. olana kadar açın (tepsinizin büyüklüğüne görede acabilirsiniz).Hamurdan 7-8 cm. olacak şekilde şeritler kesin.Bu şeritleri her iki ucundan ve ters yönlerde kıvırın(burgu şeklinde).Kıvırdığınız şeritleri yaglanmış tepsiye alın ve üzerlerine yumurta sarısı sürün.
Son olarak susam ve çörekotu serpip,200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.Fırından çıkan çörekleri dilimleyip,sıcak sıcak çay ve kahvaltılık eşliginde afiyetle yeyin.ARZUYA GÖRE'ye teşekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak