» » YAĞ YAKICI KAHVE

pratik tarifler

Yağ yakıcı kahve:

Malzemeler:

1 su bardagı süt
1 adet çubuk tarçın
1 tatlı kaşığı gold veya klasik kahve

Hazırlanışı:

Yağ yakıcı kahve için kullanacağımız sütü mutlaka geceden hazırlıyoruz, buna dikkat etmelisiniz. Geceden sütü ve çubuk tarçını küçük bir tencereye alıp kısık ateşte kaynatıyoruz. Bunu yapmamızın amacı, tarçının özlerini iyice süte bırakmasını sağlamaktır. Süt bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan indiriyoruz ve sabaha kadar içinde tarçını da bırakıp bekletiyoruz.

Yağ yakıcı kahvemizi içmek için en ideal saat akşamüstü 4 veya 5 saatlerdir; çünkü bu saatlerde enerji düşer ve kişi akşam yemeginde aşırı miktarda yemek ister. İşte, hem bunu önlemek hem de yağ yakımına katkı için saat 4 veya 5 gibi kahvemizi içeceğiz. Kahveyi ise, geceden hazırladığımız tarçınlı sütü yeniden ısıtıp bir tatlı kaşığı kahve ekleyip karıştırarak yapıyoruz. Ancak, dikkat etmeniz gereken önemli noktalar var; onları aşağıda açıklıyoruz.

Yağ yakıcı kahveden fayda görmek için yapmanız gerekenler:

1. Kahvenin yanında mutlaka 2 büyük bardak su içmelisiniz ki yakılan yağlar ter veya idrar yoluyla dışarı atılsın.

 2. Bu kahvey ASLA ikisi, üçü bir arada kahvelerle yapmayın; onlar gerçek kahve değil; kimyasal karışımlardır. Gold veya klasik veya filtre kullanabilirsiniz.

3. Kahvenin vücutta etki gösterebilmesi için en az 1 hafta düzenli kullanmalısınız, 2 gün içip bırakmak yok.

4. Çubuk tarçın kullanım açısından çok rahat ama eger evde yoksa, bir çay kaşığı toz tarçınla da sütü kaynatabilirsiniz.

5. Emziren anneler tüketebilir, sakıncası yoktur ama yine de sorumlululuk size aittir.

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak