» » PATLICAN KEBAP (İslim Kebabı )

pratik tarifler

 Patlican Kebap (Islim Kebap)

6 adet orta boy patlıcan
Köfte harcı için:
600 gr. yarım yaglı kıyma
1 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı galeta unu
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Patlıcanları közleyin. Ben firinda közlüyorum.
Kabuklarını soyup temizleyin.
Soğanı rendeleyin. Köfte malzemelerini iyice yoğurun. Az yoğurursanız köfte pişerken dağılabilir.
Bir strech film üzerine köfte harcından bir parça alıp yayın.
Orta kısmına bir patlıcanı koyun ve strech film yardımıyla sıkıca köfte harcını üzerine kaplayın.
Elinizle bas ve alt kısımlarını düzeltin.
Bir fırın tepsisine patlıcan köftelerini dizin ve üzerine hafif yağ gezdirin.
200 derecelik fırında,üzerini örtmeden kızarana kadar pişirin.
Not: Isteyen 20dk firinda pistikden sonra cikarip üzerine rendelenmis kasar koyup tekrar kasarlar eriyene kadar pisire bilir...Fato'nun Mutfağı'na teşekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak