» » MAGNOLİA PUDİNG

pratik tarifler

 MAGNOLİA PUDİNG
Malzemeler:
1 lt. süt
1 su bardagı şeker
3 çorba kaşıgı nişasta
2 çorba kaşıgı un
2 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 paket krema (200 gr)  yada 1 paket toz krem şanti
1 paket yulaflı bisküvi
Çilek yada muz
Yapılışı:
Tencereye sütü boşaltın.
Üzerine şeker,nişasta,un ve yumurta sarısını koyup,çırpın.
Ocağı yakın ve orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Pişen pudingi ocaktan alın ve ılıtın.
Pudinge vanilya,krema yada toz krem şantiyi katıp,çırpın.
Yulaflı bisküviyi robottan geçirip,toz haline getirin.
Çilekleri yıkayıp,kurulayın ve doğrayın.Muzlu yapacaksanız muzları doğrayın ve kararmamaları için,üzerlerine biraz limon suyu sıkın.
Dilerseniz hem çilek,hemde muz kullanabilirsiniz.
Kupların altına 1-2 kaşık kadar toz bisküviyi koyun.
Kupların yanlarına doğradığınız çilekleri döşeyip,yerleştirin.
Bisküvilerin üzerine 2-3 kaşık kadar pudingi koyun.
Pudingin üzerine tekrar bisküvi koyun.
Onun üzerinede çilek yada muz dilimleri koyun.
Aralarına çikolata parçaları yada damla çikolata koyabilirsiniz.
Üzerine tekrar puding koyun.
En üstünü bisküviyle kaplayın.
Tüm puding bitene kadar diger kuplarada aynı işlemleri yapın.
2-3 saat buzdolabında dinlendirin.
Servis ederken üzerlerine çilek yada muz dilimleri yerleştirin.Dilerseniz üzerine erimiş çikolatada gezdirebilirsiniz.
Hafif,leziz ve muhteşem görünümlü tatlınız hazır.Afiyet bal şeker olsun..ARZUYA GÖRE'ye teşekkürler




pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak