» » MUZLU CEVİZLİ KEK

pratik tarifler

 MUZLU CEVİZLİ KEK
Malzemeler:
4 adet oda ısısında yumurta
1 su bardagı şeker
125 gr oda sıcaklığında tereyağı
1 yemek kaşıgı h.cevizi
1 paket vanilya
100 gr beyaz çikolata
½ (yarım su bardağı) su bardağı iri parçalanmış ceviz
1 adet büyük muz
1/2 limon suyu + 3-4 damla limon aroması
1/2 su bardağı krema
2 su bardağı un
1 çay bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu

Üzeri için droetker 2 renkli kuvertür çikolatası(paket içersinde,tek kullanımlık)

Hazırlanışı:
Bir kabın içerisinde Tereyağı,limon suyu ve aroması,tozşekeri çırpalım.Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edelim.Daha sonra Krema,h.cevizi ekleyip çırpalım.Muzu irice doğrayıp cevizi de ekleyip çırpalım.Beyaz çikolatamızı irice doğranıp onu da ilave edelim.Un,nişasta,kabartma tozunu eleyerek 3 aşamada çırparak karışımımızı hazırlayalım .Önceden 175 c de ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dk pişirelim.Fırından çıkardıktan sonra hafif ılınması bekleyip,fırın telinin üzerine alınıp
Kuvertür kağıdı ile mikroda 1-2 dk bekleterek eritelim.(360 c kadar dayanıklı paketler)Mikro yoksa kaynar suyun içersinde de eritebilirsiniz.Sonrada ucunu kesilip kekin üzerine gezdirerek süsleyebilirsiniz afiyet olsun.Pastacı Kız'a teşekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak