» » Poğaça Nasıl yumuşak olur, Püf noktaları Nelerdir?

pratik tarifler

 Mayalı poğaça yapmanın püf noktaları;

Poğaça hamuru hazırlarken su yerine süt veya yoğurt kullanınız. Süt ve yoğurt ile yoğrulan hamur daha yumuşak olacaktır.
Hamurda kullanılacak olan sütün sıcaklıgı da çok önemlidir, ılık süt kullanınız.
Mayalı hamurlarda mayalanma süresi çok önemlidir. Hamurun en az 2 katı kadar kabarması gerekmektedir.
Mayalanma için ortamın ılık olması gerekmektedir. Eger, vaktiniz yoksa fırınınızı 75 derecede çalıştırın ve hamuru fırın içinde mayalanmaya bırakın. Daha hızlı sonuç alırsınız.
Kabaran ve mayalanmış hamuru mutlaka bir tur tekrar yoğurun.

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak