» » BEYTİ TARİFİ

pratik tarifler

 Beyti Malzemeleri:
3 adet yufka veya lavaş,tortilla da olabilir
500 gr orta yağlı kıyma
2 adet soğan
galeta unu
3-4 diş sarımsak
yarım demet maydanoz
2 adet kırmızı kapya biber
zeytinyağı
karabiber,tuz,pulbiber
Sos için:
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
yoğurt
sarımsak

Beyti kebap yapılışı:
Kırmızı kapya biberleri ve maydanozları çok ince doğrayın mutfak robotundan da geçirebilirsiniz.Kıymayı ve diğer tüm malzemeleri karıştırıp köfteyi yoğurun.Fırın tepsisine yaglı kağıt serip köfteleri uzun rulo yapıp 200 C fırında pişirelim.Üzeri pembeleşene kadar.
Yufkanın bir tanesini tezgah üzerine koyup oradan ikiye bölün.Uzun olan kenarına rulo köfteyi koyup yufkayı rulo sarın.
rulo yufkaları iki parmak büyüklüğünde kesip tepsiye dizin.tüm yufkaları ve köfteleri bu şekilde hazırlayıp 180 C fırın da yufkalar hafif kızarana kadar pişirelim.
sosu içi bir tavaya tereyağını koyup eritin biber ve domates salçasını koyu pişirin.
sarımsaklı yoğurt hazırlayın.
fırından çıkardığınız beytinin üzerine tereyağlı sos dökün yanında sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz afiyet olsun. Pastacı Kız'a teşekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak