» » Topuk Çatlaklarına Karbonat

pratik tarifler

Topuk çatlakları ve mantar tedavisi için hekimler karbonat önermekte! Karbonat, diş beyazlatma ve diğer bütün işlemler için kullanırken, topuk çatlaklarına, akıntılara ve güçlü kesik ağrılarına müdahale etme konusunda mühim bir faktör uygulamaktadır. Gelin, şimdi sizlere çatlaklar için bu karbonat tedavisinin nasıl uygulandığı hakkında bilgiler verelim.

İlk olarak ılık olan 2 litre suyu uygun büyüklükte bir kaba boşaltın ve ardından içine 1 tatlı kaşığı karbonatı tepeleme olarak ekleyin. Eklediğiniz karbonatın suda dağılması yaklaşık 10 dakika kadar sürmektedir. Bu işlem zarfında ayağınızı suya koymayın! 10 dakika bekledikten sonra her iki ayağınızı da su içerisine katın ve 20 ile 30 dakika arasında suda bekletin.

20-30 dakikalık zaman zarfında kısmen karbonatın topuklarınıza ya da mantar olan bölgelere biraz kısım acı hissi verebilmektedir. Bu acı esnasında ayağınızı sudan çıkarmayın ve tedaviye devam edin. 20 ile 30 dakikalık zaman tamamlandıktan hemen sonra da hemen ayağınızı temiz, pamuklu bir havlu ile kurulayın ve çorap giyin!

Bunu 10 gün boyunca devamlı olarak uyguladıgınız takdirde mantar ve topuk çatlaklarından tamamen kurtulabilirsiniz! Sabah ve akşam iki seans olarak uygulamak önerilmektedir ancak buna zamanınız dar ise yalnızca geceden geceye; 15 gün süresince uygulamak da büyük ölçü de yarar görmenizi sağlayacaktır.

Ayrıca hekimler topuklara bu uygulamanın ardından yumuşatıcı ayak kremleri de sürmenizi tavsiye etmektedir. Zira topuklar yumuşayarak tedaviye açık bir hale gelecegi gibi, kendinizi de rahat hissetmenizi sağlayacaktır. Topuk tedavisi ciddiye alınmadığı zaman yaralanmalara ve büyük ölçü de kurtlanmalara neden olabilir. Bu da önemli bir tehlike taşımakla birlikte, ayağınızın kötü, kokulu bir şekil almasını sebep olmaktadır. Karbonatlı su tedavisi çatlakları %100’e kadar onarmaktadır.

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak