» » EVDE TULUMBA TATLISI YAPIMI

pratik tarifler

Evde tulumba tatlısı
HAMURU İÇİN;
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyag
1 yemek kaşığından biraz az toz şeker
Bir tutam tuz (cok az)
1 su bardağı + 3 yemek kaşıgı un
2 yumurta
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı irmik
KIZARTMAK İÇİN;
sıvı yağ 1 litre kulandımki icinde yüzebilsinler
ŞERBETİ
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1 dilim limon
İlk olarak belirteyimki bu tariften yaklaşık yarım kilo tulumba çıktı. ben tulumbayı yumuşayınca sevmem 1 kilo çok gelirdi siz kalabalıksanız malzemeleri ikiye çarpın
benim krema torbamın uçları kücüktü en büyük olarak bu ucu buldum siz daha büyügünü bulabilirseniz iyi olur ama bu şekildede çok lezzetliydi.
Çıtır çıtır tam olması gerektiği gibi.
İlk olarak şerbetimizi hazırlıyoruz.
Su şeker ve limonu kücük bir tencereye alıp yaklasık 20 dakika kaynatıyoruz. Koyu bir şerbet istıyoruz. Şerbetimiz kaynarken teflon bir tavaya hamur için gerekli olan su tuz seker ve tereyağını koyuyoruz. Su kaynamaya başlayınca unu irmiği ve nişastayı ekleyip tahta kaşıkla güzelce karıştırıyoruz yavaş yavaş un kavurması kıvamını alacak... 4 -5 dakika karıştırınca güzel sert bir hamur elde edeceğız. Şimdi şerbetimizinde hamurumuzuda soğumasını bekleyeceğiz.
Hamur soguyunca icine ılk yumurtayı kırıp yoğuracağız. Ayrılan garip bir hamur olacak ama sakın olmadı diye düşünmeyin güzelce yoğurunca ikinci yumurtayıda kırın ve tekrar yogurun. Hamurun parçalaması bitipte kendini toplayınca bitmiştir.
Krema torbamıza yıldızlı ucumuzu takıyoruz.
Sıvıyağımızı tenceremize alıyoruz ve kızmaya bırakıyoruz.
Yağ kızınca krema torbamıza hamurumuzu katıyoruz bastırarak hamurdan biraz çıkartıp makasla kesiyoruz tulumbalar yağa düşüyor. Tulumbalar yukarı yüzünceye kadar hiç dokunmuyoruz. Yukarı çıkınca Yağımızın altını biraz kısıyoruz. Karıştırarak istediğimiz kadar kızartıp hemen şerbete atıyoruz. Şerbetde karıştırıp 3 dakika kadar bekletip kağıt havlu serdiğimiz tabağa alıyoruz.
İkinci posta tulumbayı yağa atmadan önce ocagı tekrar açıyoruz kızınca tulumbalar girecek içine ve yukarı yüzünce yine altı biraz kısılacak. Tüm tulumbalar çıkıp birazcık kağıt havlu serili tabakta bekledikten sonra servis tabağımıza alıyoruz. Soğuyunca sunuyoruz Yemek günlüğüm'e teşekkürler




pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak