» » İĞNELİ SOSLU AĞLAYAN KEK

pratik tarifler

 İĞNELİ & SOSLU & AĞLAYAN KEK

MALZEMELER:
Keki için: 3 yumurta
2 fincan şeker
1 fincan süt
1 fincan sıvıyag
3 fincan un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
NOT: Fincan ölçüleri türk kahvesi fincanıdır.
Sosu için: 1 su bardağı su
1 su bardagı şeker
2 yemek kaşıgı kakao
Limon tuzu ( kırmızı mercimek büyüklüğünde )
Üzeri için: 1 poşet kremşanti
yarım su bardağı süt
Süslemek için; renkli şekerler ve damla çikolata

YAPILIŞI:
Kek için olan malzemeleri sırasıyla çırpın.
Yaglanmış büyük boy kare borcama boşaltın.
175 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Sosu için olan malzemeyi bir tencereye koyun ve karıştıra karıştıra kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin.
Pişirdiginiz bu sosu sogumaya bırakın.
Fırından çıkan kekin her yerini belirli aralıklarla çatal yada çöp şişle delin. Sosu kekin üzerine her yerine gelecek şekilde gezdirin.Kek sıcak,sos soğuk olacak.
Kremşantiyi yarım bardak süt ile çırpın ve kekin üzerine yayın.
Kekin üzerini istediginiz şekilde süsleyip, 1 saat dolapta bekletin.
Kekinizi dilimleyip, servis edin ve afiyetle yeyin.

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak