» » HUMUS

pratik tarifler

HUMUS

MALZEMELER:
 1,5 çay bardağı humus ( nohut unu )
1 yemek kaşığı tahin
Limon suyu, tuz, kimyon, pulbiber ve zeytinyağı
Süslemek için; yeşil zeytin ve maydanoz
YAPILIŞI:
Bir kaseye nohut ununu alıp, üzerine sıcak su ekleyin ve süzme yoğurt kıvamına gelene kadar karıştırın.
5 dakika dinlendirin ve içine tahin,limon suyu,tuz, kimyon,pulbiber ve zeytinyağı katıp karıştırın.
Servis tabağına aldıgınız humusu tabağa yayın.
Kenarlarını dilimlenmiş,biberli yesil zeytin, kıyılmış maydanoz,pulbiber ile süsleyin  ve  üzerine  zeytinyagı  gezdirip; çatalla  şekil  verin. ARZUYA GÖRE'ye teşekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak