» » PATATES MANTISI

pratik tarifler

PATATES MANTISI

Malzemeler:
5 adet haslanmıs patates
1 tutam maydanoz
Tuz,karabiber
İç Harcı İçin: 2 adet kuru soğan
200 gr. kıyma
2 yemek kasıgı sıvıyag
Tuz,karabiber,kimyon
Üzeri İçin: 1 kase sarımsaklı yogurt
Sosu için: 1 yemek kasıgı sıvıyağ
1 çay kaşıgı pulbiber
Yapılışı:
Haşlanmış patatesleri genis bir kaba rendeleyin.
İnce dogranmıs maydanozu katın.
Tuz ve karabiber ekleyip karıstırın.
Patatesli harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve ortalarını bastırıp çanak şekli verin.
Patates mantılarını servis tabağına dizin.
Ben bu aşamada kalıp kullandım.Ölçü kalıbıma patatesi bastım ve ortalarını oyup,kalıptan çıkardım.
İç harcı için; soğanları ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ koyduğunuz tavada soganları kavurun.
Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.
Tuz ve karabiber döküp iyice kavurduktan sonra altını kapatın.
Kıymalı harçtan çanakların içlerine doldurun.
Üzerine sarımsaklı yoğurt koyun.
Sos için; sıvıyag ve pulbiberi tavada kavurup yoğurdun üstüne dökün.
Arzuya Göre, sos için salçada kullanabilirsiniz. ARZUYA GÖRE'ye teşekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak