» » KISIR

pratik tarifler

KISIR
MALZEMELER:
2   su   bardağı   düğül ( köftelik   bulgur )
1  adet   baş  sogan
1  küçük  çay   bardağı   zeytinyagı
2   yemek  kaşığı  acı  biber  salçası
1   yemek  kaşığı   domates  salçası
Taze   soğan, marul, maydanoz, dereotu, taze   nane
Tuz, acı  pulbiber, karabiber, kimyon, bol  limon  suyu
Süslemek  için: Domates  ve  salatalık
YAPILIŞI:
Düğülü   sıcak  su  ile   ıslatın.
Tavaya  yagı  alın  ve minik  dogranmış  soğanı  soteleyin.
İçine  salçaları  ilave  edin  ve  tekrar  soteleyin.
Kabaran  düğülün  içine   sotelenen  soğan  ve  salçaları  ilave  edin.
Bütün  yesillikleri  minik  doğrayın  ve  kısıra  ilave  edip,karıştırın.
Tüm   baharatları,tuz  ve  limon  suyunuda  ekleyin ( bol  limonlu  ve  acılı  yaparsanız  kısırınız  daha  güzel  olur ).
Elinize  eldiven  geçirip, iyice  yogurun.
Kalıbın   altına  domates  ve  salatalık  dilimlerini  döşeyin.
Onun  üzerinede  kısırı  güzelce  döseyip,yerleştirin.
Servis  tabagına  ters  çevirin  ve  servis  edin.
Arzuya   göre  tek  kisilik  servislerde  yapabilirsiniz.
ARZUYA GÖRE'ye teşekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak