pratik tarifler
Baklavalık Yufkadan Kıymalı Börek
Sosu için
2 yumurta
2 su bardagı sut
1 su bardagı sıvı yag
1 tatlı kasıgı kabartma tozu
Üzerine
Yumurta sarısı
Susam
İç harcı
Kıyma
1 adet sogan
Maydanoz
2 yumurta
2 su bardagı sut
1 su bardagı sıvı yag
1 tatlı kasıgı kabartma tozu
Üzerine
Yumurta sarısı
Susam
İç harcı
Kıyma
1 adet sogan
Maydanoz
Baklava Yufkasından Kıymalı Çıtır Börek Tarifi’nin Yapılısı
2 adet baklava yufkası alınır. Üzerine hazırlanan sos sürülür. 3. 4. Ve 5. Yufkalara da aynı işlem uygulanır. Son yufkanın da üzerine sos sürülünce geniş tarafından 5 e bölünür. Kıymalı harç sürülerek sarılır. Üzerine yumurta sarısı ve istese göre susam serpilip 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pisirilir. Afiyet olsun.
2 adet baklava yufkası alınır. Üzerine hazırlanan sos sürülür. 3. 4. Ve 5. Yufkalara da aynı işlem uygulanır. Son yufkanın da üzerine sos sürülünce geniş tarafından 5 e bölünür. Kıymalı harç sürülerek sarılır. Üzerine yumurta sarısı ve istese göre susam serpilip 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pisirilir. Afiyet olsun.
pratik tarifler
Hiç yorum yok: