pratik tarifler
PASTANE ACMASI..
Hamur malzemeleri;
1 su bardağı ılık süt
1 şışe maden suyu (oda sıcaklığında)
1 bardak sıvıyağı
2 paket instant maya
2 adet yumurta (sarısı dışına akları içine)
Yarım su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (yaklaşık 5-6 bardak kadar)
İçine sürmek içın; Tereyağı
Üzeri için;
2 yumurta sarısı
Biraz zeytinyağı
Susam
HAZIRLANIŞI
*Tüm hamur malzemeleri derin bir kapta yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilınceye kadar iyice yogrulur.
*Hamur üzeri örtulü bir şekilde 1 saat kadar dinlendırilerek mayalandırılır.
*Daha sonra mayalanmış hamurla çok uğraşmadan poğaca şeklinde elde açılarak yuvarlak hale getirilir.
*İçine erıttiğimiz tereyağından biraz sürülür.Sonra rolu yapılarak iki ucundan ters tarafa çevrilir simit şekli verilerek tepsiye dizilir.
*Üzerlerine yumurta sarısı ve susam ile 1 saat kadarda tepside mayalanması beklenir daha sonra önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirilir.
*Piştıkten sonra açmalarımız servise hazırdır.
Afiyet olsun..
pratik tarifler
Hiç yorum yok: