pratik tarifler
ÇİKOLATALI TART
Malzemeler:
2 yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
Alabildiği kadar un(yaklaşık 1,5 su bardağı)
YAPILIŞI; Önce yumurta ve toz şekeri köpürünceye kadar çırpıp kalan malzemeleri de ekleyip tekrar çırpın.. Yağlanan kalıba kek hamurunu döküp 180 derece fırında yaklaşık 10 -15 dk pişirin(kekinizin pişip pişmediğini keke kürdan batırarak anlayabilirsiniz).Pişen keki bir kenarda soğumaya bırakın.
ÜZERİ İÇİN:
200 ml(1 kutu) süt kreması
120 gr. bitter çikolata.
1 paket (80 gr ) sütlü çikolata
Kremayı ocakta ısıtın, fokurdamaya başlayınca altını kapatın, parçalanan çikolatayı ekleyin karıştırarak çikolatayı eritin, bir kenarda soğusun daha sonra soğuyan kekin üzerine dökün.
Afiyet olsun..
pratik tarifler
Hiç yorum yok: