pratik tarifler
Pankek Tacı
PAN KEK İÇİN
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı toz şeker
! paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tutum tuz.
MUHALLEBİSİ İÇİN
2 su bardağı süt
2 yemek Kaşığı tepeleme den daha az un
3 yemek kaşığı Toz şeker
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
yarım yemek kaşığı tere yağı
YAPILIŞI
Önce yumurtayla şekeri mikser ile çırpalım.. Ardından diğer kalan tüm malzemeleri ekleyip karıştırmaya devam edelim.Karışımdan küçük kepçe ile yapışmaz tavaya döküp kendinden yayılmasına izin verelim.Ocağın en kısık ayarında pişirelim üzeri göz göz kabarcıklar oluşunca ıspatula ile arkasını kontrol edip, kızarmaya başlamışsa hemen ters çevirelim.Aynı işlemleri hamurun geri kalanı için de tekrarlayıp bitirelim .Pişen pankeklerimiz hamur olmaması için kağıt havlu serilmiş büyük bir tepsiye yayarak soğumasını sağlayalım.
Pan kekler dinlenirken muhallebisini yapmak için küçük bir tencereye verilen tüm malzemeleri ekleyip orta ısılı ocakta sürekli karıştırarak muhallebimizi pişirelim. Muhallebimiz fokurdayıp kaynayınca altını kapatalım.Bir kaşık yardımıyla pankeklerin ortasına yeteri kadar muhallebi koyup bir tarafı açık kalacak şekilde kapalım.İstediğiniz şekilde süsleyelim.Servis tabağına yan yana dizelim.
pratik tarifler
Hiç yorum yok: