pratik tarifler
SU BÖREGİMALZEMELER:
1 kg baklavalık un
25 gr tuz
8 yumurta ve yoğurt
Tereyagi
Buzlu su
İÇİ İÇİN:peynır,maydanoz
YAPILIŞI:Öncelikle un,tuz,yumurta ve yogurtla baklava hamuru kıvamında hamuru yoğurun.daha sonra 100 gr bezeler halınde bölüp yuvarlayın.Ocaga su koyun kaynasın.Ayrı bi yerde de buzlu su hazır bulunsun.Actığınız hamuru kaynayan suya atip haslayın sonra da çıkarıp buzlu suya atın ve çıkarıp süzün.En son tepsiye döşeyin ve dilediğiniz malzemeyi arasına döküp sos olarak tereyağı kullanın ve kesin.Daha sonra 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun
pratik tarifler
Hiç yorum yok: