pratik tarifler
PORTAKALLI CHESECAKEMalzemeler:
3 paket yulaflı bıskuvi
100 gr margarin
DOLGUSU İÇiN:
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
500 gr labne peyniri
1 paket krema
1 paket vanılya
1 çorba kaşığı un
SOSU İÇİN:
2 su bardagı portakal suyu
2 su bardağı mandalina suyu
1 çay bardağı toz şeker
3 çorba kaşıgı nısasta
ÜZERİ İÇİN:
1 poşet köpürtülmüş şanti
HAZIRLANIŞI:
Bisküvileri dograyıcıdan geçırerek toz haline getiriyoruz. Toz bisküvıyi büyük bir kaseye dökuyoruz. Margarini eritıyoruz. Kelepçeli kek kalıbının zeminini yağlı kağıtla kapatıyoruz, kenarlarını kıvırıyoruz. Kalıbı da bir tepsiye koyuyoruz. Yağlı kağıdı ve kalıbı erimiş Sana hamurişini biraz kullanarak yağlıyoruz. Erimiş Sana Hamurişini toz bisküviyle iyice karıştırarak yediriyoruz. Kalıbın zeminine Sana Hamurişili bisküviyi koyuyoruz ve bastırarak sıkıştırıyoruz. Ayrı bir karıştırma kabına labneyi koyuyoruz, yumurtaları kırıyoruz. Toz şekeri koyuyoruz ve çırpma teliyle karıştırıyoruz. Kremayı, vanilyayı ve unu da koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz. Bu karışımı da bisküvi tabanının üzerine döküyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında turbosuz olarak pişiriyoruz.
Sosu içın, portakal suyunu ve mandalına suyunu küçük bir tencereye döküyoruz. Nişastasını ve toz şekerini koyup çırpma teliyle hızlıca karıştırıp ocak üzerine alıyoruz. Ara ara karıştırarak pişiriyoruz. Sosun kıvamı koyulaşıp kaynayınca ocaktan alıyoruz. Pişmiş ve soğumuş olan kekin üzerine sosu döküyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca üzerini köpürtülmüş şantiyle süsleyerek servis ediyoruz.
pratik tarifler
Hiç yorum yok: