pratik tarifler
ÇİLEKLİ RULO PASTAMalzemeler;
3 tane yumurta
1 su bardağından biraz eksik şeker
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tepeleme kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı oda ısısında su
Kreması;
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
1 tane yumurta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI
*Şekeri ve yumurtaları mikserde en az 5 dakika çırpın.
*Unu, suyu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip çok az çırpın. Büyük fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve harcı içine boşaltın, düzeltin.
*175 dereceli önceden ısınmış fırında sadece 10 dakika pişirin ve fırından alın.
*Elinizi vurabileceğiniz ısıya gelince ki asla soğumasın kağıdıyla birlikte sıkı bir rulo yapın. Soğumasını bekleyin.
*Bu arada krema malzemelerini vanilya ve tereyağı hariç küçük bir tencereye alın, karıştırarak pişirin ve koyulaşmaya başlar başlamaz ocaktan alın, hafif ılıtın. Vanilya ve tereyağını ekleyip mikserde 2-3 dakika çırpın.
*Soğuyan ruloyu açın ve uç kenarda 3-4 cm boşluk bırakın ve kremayı yayın. Çilekleri küçük doğrayın ve kremanın üzerine serpiştirin.
*Yağlı kağıdı azar azar sıyırarak kekinizi tekrar rolu yapın ve yağlı kağıdın içine sabitleyin. Mümkünse bir gece dinlendirin.
*Servis yapacağınız zaman bolca pudra şekeri serpin ve çilekle süsleyin.
Afiyet olsun...
pratik tarifler
Hiç yorum yok: