pratik tarifler
ADA KEKMalzemeler;
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 büyük çay bardağı sıvı yağ
1 büyük çay bardağı süt
1 paket kabartma toz
2 su bardağı Kalecik un
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşıgı koyu kakao
1 fincan keçiboynuzu tozu
1 fincan hindistancevizi
HAZIRLANIŞI
*Klasik kek gibi önce şeker ve yumurta havalandırılarak çırpılır.
*Yağ, süt, kabartma tozu ve un ile yumuşak bir hamur yapılır.
*Küçük boy fırın tepsisi veya cam dikdörtgen bir kaba hamuru boşaltın,
*180 derecede 20-25 dakika pişirin.
*Kek soğuması için bekletilir.
*Daha sonra kek kalınlığına göre kare dilimler kesiyoruz.
*Diğer yandan 1 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı şeker ve kakao iyice çırpılır.
*Kekin karşılıklı iki kenarı dışında 4 yüzeyi bu sosa yarım cm batırılır.
*istenilen yüzeyler keçiboynuzu tozu ve hindistan cevizine bulanır.
*Ve aşağıdaki görüntü elde edilir.
*Biraz beklettikten sonra servis edilir.
Afiyet olsun..
pratik tarifler
Hiç yorum yok: