» » » ADA KEK

pratik tarifler

ADA KEK

Malzemeler;
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 büyük çay bardağı sıvı yağ
1 büyük çay bardağı süt
1 paket kabartma toz
2 su bardağı Kalecik un
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşıgı koyu kakao
1 fincan keçiboynuzu tozu
1 fincan hindistancevizi

HAZIRLANIŞI

*Klasik kek gibi önce şeker ve yumurta havalandırılarak çırpılır.

*Yağ, süt, kabartma tozu ve un ile yumuşak bir hamur yapılır.

*Küçük boy fırın tepsisi veya cam dikdörtgen bir kaba hamuru boşaltın,

*180 derecede 20-25 dakika pişirin.

*Kek soğuması için bekletilir.

*Daha sonra kek kalınlığına göre kare dilimler kesiyoruz.

*Diğer yandan 1 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı şeker ve kakao iyice çırpılır.

*Kekin karşılıklı iki kenarı dışında 4 yüzeyi bu sosa yarım cm batırılır.

*istenilen yüzeyler keçiboynuzu tozu ve hindistan cevizine bulanır.

*Ve aşağıdaki görüntü elde edilir.

*Biraz beklettikten sonra servis edilir.

Afiyet olsun..

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak