» » ARNAVUT TRİLİÇE

pratik tarifler

ARNAVUT TRİLİÇE 

8 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
2 paket kabartma tozu (elenmiş),
12 yemek kaşığı un (elenmiş),
1 paket vanilya.

Sosu İçin:
1 litre ılık süt (5 su bardağı süt),
500 ml soğuk süt (2,5 su bardağı süt),
250 gr süt tozu.
Karameli İçin:
5 yemek kaşığı toz şeker,
2 yemek kaşığı margarin (oda sıcaklığında),
1 paket krema (200ml).

Hazırlanışı:
Bir kaba yumurtaların aklarını, toz şekeri koyalım ve beyaz köpük olana kadar çırpalım.
İçine yumurtanın sarılarını karıştırarak teker teker ilave edelim.
Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ilave edip karıştıralım.Yağlanıp unlanmış tepsiye hamuru döküp 200° fırında üzeri kızarana kadar pişirip soğumaya bırakalım. (kürdan ile kontrol edelim) Sosu için; bir kaba soğuk sütü, süt tozunu koyalım ve iyice çırpalım.Üzerine ılık sütü ilave edelim ve köpürene kadar çırpmaya devam edelim.
Karameli için: teflon tavaya toz şekeri koyup iyice eriyene kadar kavuralım. İçine margarini, kremayı ilave edip hızlıca çırpalım.
Pandispanyanın her yerini çatalla delelim.Üzerine sosun tamamını gezdirerek yavaş yavaş dökelim üzerine hazırladığımız karameli döküp düzgünce yayalım sonra yine 3 yemek kaşığı krema ve beyaz çikolata eritelim ve sosun üstüne aralıklı ince ben bunu yaparken kullanılmamış iğne yardımıyla bildiğimiz şırınga yani döküp kürdan ucuyla bastırmadan hafif zebra şekli verelim ve buzdolabında en az 6 saat dinlendirip sosu çekmesini bekleyelim. afiyet olsun.

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak