» » » BÜLBÜL YUVASI

pratik tarifler

BÜLBÜL YUVASI

Malzemeler;
3 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 fiske tuz
Aldığı kadar un

Açmak için; Nişasta
İç harcı;1,5 su bardağı ceviz

Üzerine;
4 yemek kaşığı tereyağı
Ceviz

Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3 bardak su

HAZIRLANIŞI
*Geniş bir kaba 3 yumurta kırılır. Yoğurt eklenir. Çıtırlık vermesi için sirke konur. Tuz atılır ve aldığı kadar unla kulak memesi kıvamında hamur yoğurulup 5 10 dakika dinlendirilir.
Şeker ve su tencereye alınıp şerbeti pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınıp ılımaya bırakılır.
*Dinlenen hamurdan cevizden biraz büyük bezeler elde edilir. Oklava ile açılıp bir bezin üzerinde 3 5 dakika kurutulur. Kuruyan ilk yufkanın üzerine ceviz serpilir. Oklava ile rulo şeklinde sarılıp büzdürülür ve oklava içinden çekilir. Gül şekli verir gibi dolanıp fırın tepsisine alınır. Diğer her kuruyan yufkaya aynı işlem uygulanır. Üzerlerine eritilip kızdırılan tereyağı gezdirilip tek parça cevizle süslenir. 100 derecede fırına verilir. Renginin çok sararmaması beyaz kalması özelliğidir.
*Fırından çıkıp kaynarlığını atınca soğuyan şerbet gezdirilir ve sunuma alınır.

Afiyet olsun..

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak