pratik tarifler
Çikolatalı Gofret Pasta
Kek için:En küçük kelepçeli kalıp:
2 yumurta
2 kahve fincanı toz şeker
2 kahve fincanı un
1 kahve fincanı su
1 paket kakao 25 gr
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket damla sakız aromalı vanilya
Keki ıslatmak için:
1 su bardağı sıcak su
1 paket nescafe çikolatalı cappuccino
1 tatlı kaşığı şeker
Kreması için:
1 paket çikolatalı puding
2,5 su bardağı süt
50 gr labne
1 yemek kaşığı Nutella
Damla çikolata (isteğe bağlı)
Üzeri için:
Çikolata parçaları
Etrafı için 50 adet rulo gofret
Yapılışı
Kek için yumurta ve toz şekeri mikser ile çırpın.
Su ve kakaoyu ekleyin.
Un,kabartma tozu,vanilyaları ekleyin ve iyice karıştırdıktan sonra en küçük kelepçeli kalıba boşaltın.
170 derece fırında keki pişirin.İyice soğuduktan sonra enlemesine ikiye bölün.
Kelepçeli kalıbı servis tabağına alın.Enlemesine kestiğiniz kekin alt tarafını kelepçeli kalıba yerleştirin.
Kreması için süt ve pudingi tencereye alın ve pişirin.
Ocaktan indirdikten sonra labne ve Nutellayı ekleyin mikser ile karıştırın.
Keki ıslatmak için cappuccino yu sıcak su ve şeker ile hazırlayın.Yarısı ile keki ıslatın.
Kremanın yarısını kekin üzerine alın.Damla çikolata serpiştirin.
Diğer keki üzerine kapatın ve artan cappuccino ile üzerini tekrar ıslatın.
Geri kalan kremayı da üzerine ekleyin.Yarım saat dinlendirin.
Kalıptan yavaşça çıkarın ve rulo gofretleri etrafına dizin.
Üzerini çikolata parçaları ile süsleyin.
Kek için:En küçük kelepçeli kalıp:
2 yumurta
2 kahve fincanı toz şeker
2 kahve fincanı un
1 kahve fincanı su
1 paket kakao 25 gr
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket damla sakız aromalı vanilya
Keki ıslatmak için:
1 su bardağı sıcak su
1 paket nescafe çikolatalı cappuccino
1 tatlı kaşığı şeker
Kreması için:
1 paket çikolatalı puding
2,5 su bardağı süt
50 gr labne
1 yemek kaşığı Nutella
Damla çikolata (isteğe bağlı)
Üzeri için:
Çikolata parçaları
Etrafı için 50 adet rulo gofret
Yapılışı
Kek için yumurta ve toz şekeri mikser ile çırpın.
Su ve kakaoyu ekleyin.
Un,kabartma tozu,vanilyaları ekleyin ve iyice karıştırdıktan sonra en küçük kelepçeli kalıba boşaltın.
170 derece fırında keki pişirin.İyice soğuduktan sonra enlemesine ikiye bölün.
Kelepçeli kalıbı servis tabağına alın.Enlemesine kestiğiniz kekin alt tarafını kelepçeli kalıba yerleştirin.
Kreması için süt ve pudingi tencereye alın ve pişirin.
Ocaktan indirdikten sonra labne ve Nutellayı ekleyin mikser ile karıştırın.
Keki ıslatmak için cappuccino yu sıcak su ve şeker ile hazırlayın.Yarısı ile keki ıslatın.
Kremanın yarısını kekin üzerine alın.Damla çikolata serpiştirin.
Diğer keki üzerine kapatın ve artan cappuccino ile üzerini tekrar ıslatın.
Geri kalan kremayı da üzerine ekleyin.Yarım saat dinlendirin.
Kalıptan yavaşça çıkarın ve rulo gofretleri etrafına dizin.
Üzerini çikolata parçaları ile süsleyin.
pratik tarifler
Hiç yorum yok: