» » » DAMLA SAKIZLI KEŞKÜL

pratik tarifler


DAMLA SAKIZLI KEŞKÜL

Malzemeler:
-1lt süt
-1 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı toz badem
-2 çorba kaşığı nişasta
-2 parça damla sakızı (sahanda 1 çay kaşığı toz şeker ile ezilmiş)
-2 adet vanilin
Üzeri İçin: tarçın
Hazırlanışı:Tencereye vanilinler hariç bütün malzemeyi koyup orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak kaynatın.
Kaynayan keşküle vanilinleri ekleyip 1-2 dk daha kaynatıp ocaktan alın ve servis kaselerine pay edip oda sıcaklığında ılıdıktan sonra buz dolabına koyun.
Soğuyan keşküllerin üzerlerine tarçın serpiştirip servis yapın.

Afiyet Olsun 

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak