» » » GÜLLAÇ

pratik tarifler

GÜLLAÇ

Malzemeler:

1 paket güllaç yaprakları
3 lt. süt
1 kg. şeker
üzerini süslemek için:
dövülmüş ceviz,badem,fıstık,fındık,kiraz şekerlemesi

HAZIRLANIŞI
3 litre süt,1 kg şeker ile kaynatılıp ılık vaziyete getirildikten sonra,tepsiye konan her güllaç yaprağının parlak tarafı üzerine kepçe ile ılık süt gezdirilir.Güllaç yaprakları bittiğinde kalan süt güllaçların üzerine dökülür.Buzdolabı veya serin bir yerde yarım saat bekletildikten sonra üzerine dövülmüş ceviz, badem, fıstık, fındık ile süsleyip dilimleyerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak