pratik tarifler
HASANPAŞA KÖFTEMalzemeler;
Yarım kg kıyma
1 orta boy soğan
2 dilim ufalanmış ekmek içi
Tuz
Karabiber
Kimyon
Köfte baharı
İç Harcı;
4-5 adet patates
2 yemek kaşığı tereyağ
Yarım su bardağı süt
1 adet közlenmiş kırmızıbiber
Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
Tuz
Üzeri için; 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI
*Karıştırma kabına kıyma, rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanı, ekmekiçi ve baharatları ekleyip yoğurun.
*Patateslerin kabuklarını soyup dörde bölün, tencerede haşlayın.
*Ezici ile ezip süt, tereyağı ve tuzunu ekleyin.
*Haşlanmış bezelye ve zar şeklinde doğranmış kırmızıbiberleri ekleyip karıştırın.
*Köftelere çanak şekli verin.
*Alt tabanının ve yan kenarlarının ince olmasına özen gösterin. *Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
*170 derecelik fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin.
*Fırından çıkarıp hazırladığınız püreyi boşluklara kaşık yardımı ile doldurun.
*1 su bardağı ılık suyun içinde 1 yemek kaşığı salçayı eritip veya 2 adet domates rendesini suyla karıştırıp tepsiye dökün ve yeniden fırına verin.
*5 dk fırında tuttuğunuz köfteleri fırından çıkartıp üzerine kaşar rendesi serperek 5 dk daha peynir eriyene kadar fırında pişirin ve sıcak servis yapın.
pratik tarifler
Hiç yorum yok: