pratik tarifler
KOLAY SÜTLÜ İRMİK TATLISIMalzemeler:
1 su bardağı İrmik
1,5 su bardağı Şeker
1 lt. Süt
1 paket Petübör Bisküvi
1 adet Vanilya
HAZIRLANIŞI
1- Tencereyi orta hararetli oackta kısık ateş üstüne koyun.
2- İçine süt ve şekeri ilave edin. Karıştırmaya başlayın.
3- İrmiği ilave edip sürekli karıştırarak pişirin.
4- Göz göz olduğunda muhallebi ocaktan indirin.
5- Ocaktan indirdikten sonra vanilyayı ilave edip karıştırın.
6- Orta boy bir borcam tepsiyi hafifçe sudan geçirip suyu süzdürün.
7- Tepsinin en altına biküvileri tek sıra halinde dizin.
8- Üzerine muhallebinin bir kısmını dökün. Ardından tekrar bisküviyi dizin. Bu şekilde kaç kat isterseniz dizebilirsiniz.
9- Oda sıcaklığında soğutun sonra buzdolabında en az 3-4 saat bekletip dilimleyip servis yapın.
10- Ben servis yaparken antep fıstığıyla süsledim.
Afiyet olsun..
pratik tarifler
Hiç yorum yok: