pratik tarifler
MEYVELİ PASTAMalzemeler:
-4 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 çay bardağı sıcak su
-3 çorba kaşığı nişasta
-1 su bardağı un
-2 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
Kreması İçin:
-3 su bardağı süt
-4 çorba kaşığı toz şeker
-2,5 çorba kaşığı un
-1 çorba kaşığı nişasta
- 1 paket toz şanti
-2 paket vanilin
Süslemek İçin:
-1 çay bardağı çekilmiş fındık
-1 çay bardağı hindistan cevizi
- muz, kivi, portakal, çilek
HAZIRLANIŞI
*Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırıp ayrı, ayrı çırpma kablarına koyun.
*Toz şekerin yarısını yumurtanın beyazına ekleyip kar haline gelene kadar çırpıp ayırdığınız şekeri yumurta sarılarına ekleyip mayonez kıvamına gelene kadar çırpıp kalan malzemeleri yumurta sarılarına ekleyip 2-3 dk daha çırpın.
*Çırptığınız yumurtanın beyazını dikkatlice sarılarıyla birleştirip kaşık ile söndürmeden karıştırıp yağlanmış kelepçeli kalıba döküp 150 derecelik fırında pişirip fırından çıkartın ve üzerine nemli bez örtüp ılımaya bırakın.
*Krema için toz şanti, hariç bütün malzemeyi tencereye koyup orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirip soğumaya bırakın.
*Soğuyan kremaya toz şantiyi direk ekleyip mikser ile çırpın. (çok koyu olursa soğuk süt ekleyebilirsiniz)
*Hazırkadığınız pasta kekini enlemesine ortadan ikiye kesip ilk parçanın üzerine krema sürüp istediğiniz meyvelerden dilimleyip yerleştirip üzerine diğer pasta kekini koyup kalan kremayı üzerine ve kenarlarına eşit şekilde sürün.
*Fındık ve hindistan cevizini karıştırıp pastanın kenarlarına serpiştirip üzerini meyvelerle süsleyip buz dolabında 2-3 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun..
pratik tarifler

Hiç yorum yok: