pratik tarifler
MUZLU PİRAMİT PASTA
Malzemeler;
3 adet çikolatalı muz veya normal muz (çikolata sosa batırdıktan sonra kullanabilirsiniz veya sade)
2 paket sade pötibör bisküvi
1 paket vanilyalı puding
3 su bardağı süt ( Puding için)
1 paket şanti
1 su bardağı süt
80 gr. küvertür çikolata
Süslemek için; file antep fıstığı ve şekerlemeler
HAZIRLANIŞI
*Öncelikle pudingi 3 su bardağı süt ile hazırlayın.
*Düz zemine streç film serin.
*Fotoğrafta da anlaşıldığı gibi; 3 sıra zemine, 4 sıra yanlara olacak şekilde bisküvileri yerleştirin.
* Yerleştirirken her sıranın arasına hazırlamış olduğunuz pudingden sürün.
*Bisküvileri yerleştirirken ortayı boş bırakın ve ortaya muzları dizin.
*Kalan pudingi muzların üzerine dökün ve streç filmi kenarlardan kaldırıp pramit şeklini verin.
*Pramit pastayı servis tabağına alıp dondurucuya kaldırın.
*3-4 saat bekletin.
*Bu arada şantiyi hazırlayıp çikolatayı benmari usulü eritin.
Donan pastayı çıkartıp, her tarafını şanti ile kaplayın.
Üzerine ılınmış olan çikolatayı döküp çikolata donduktan sonra dilediğiniz şekilde süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun..
pratik tarifler

Hiç yorum yok: