» » » PORSİYONLUK REVANİ

pratik tarifler

PORSİYONLUK REVANİ
Malzemeler
3 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağından biraz az süt
1 limonun kabuğunun rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı irmik
6-7 yemek kaşığı un
Şerbeti için;
2, 5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Hazırlanışı
İlk önce şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu bir tencereye alarak kaynatın. Şerbeti 10 dakika kadar kaynattıktan sonra birkaç damla limon suyu ilave edip 2-3 dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın.
Revaniyi hazırlayalım şimdide. Yumurta ve şekeri güzelce çırpın, daha sonra diğer malzemeleri de ilave ederek kek hamuru gibi bir hamur elde edin. Ben 6 yemek kaşığı un kulandım.
Hamuru yağlanmış silikon muffin kalıplarına dökelim. Genişliğindeki 170 derecede ısıttığınız fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Revanileri bir kaba alın ki şerbetleyebilesiniz. Soğumuş şerbeti üzerine dökün. Birkaç dakika sonra revanileri ters cevirin ki diğer tarafında şerbetlensin bu çevirme işlemini 2-3 kez yapın iyice şerbetlensin. Üzerini hindistan cevizi yada antep fıstığı ile süsleyin.

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak