» » REVANİ

pratik tarifler

REVANİ

Malzemeler;
3 adet yumurta
yarım çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 adet portakal kabuğu rendesi
isteğe göre 1 paket vanilya

Şerbeti için malzemeler;
4 su bardağı su
3,5 su bardağı şeker
çeyrek limonun suyu

HAZIRLANIŞI
Şerbeti için şekeri suyu ve limonu tencereye koyun kıvamını alana dek kaynatıp soğumaya bırakın (kıvamı ne çok koyu ne de çok akışkan olacak) Revani için şeker ve yumurtayı 5 dakika çırpın yoğurdu sıvı yağı ve portakal kabuğu rendesini ilave edin çırpın. Üzerine kabartma tozu, un ve irmiği ilave edip iyice karıştırIn ve tereyağı ile yağlanmış orta boy borcama ( 37 cm çapında ) dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Revani kekinin ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti dökün.

Afiyet olsun..

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak