pratik tarifler
TRiLEÇE (Balkan Tatlısı)
Malzemeler;
5 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
5 yemek kaşığı irmık
1 paket vanılya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
4 su bardağı sut
1 çay bardağı toz şeker
400 ml. krema (200 ml. lık 2 paket)
Karamel Sos içın:
1 çay bardağı toz şeker
50 gr. margarın
200 ml. krema
HAZIRLANIŞI
*Yumurtalar ve toz şeker çırpma kabına alınarak şeker eriyınceye kadar çırpılır. Sıvı yağ eklenip çırpmaya devam edilir. Un, irmik, kabartma tozu, vanilya eklenerek tekrar çırpılır. Hazırlanan hamur margarinle yağlanmış tepsiye dökülür ve 180 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirilir. Kürdan batırılarak pişip pişmediği kontrol edilir.
*Toz şeker, süt ve kremalar derin bır kapta en az 10 dakika, üzeri kopük köpuk oluncaya kadar mıkser ile çırpilır, buzdolabına kaldırılır.
*Toz şeker bir tavaya alınıp sürekli karıştırılarak eritilir. Açık karamel rengini alınca margarin ve krema eklenir, karıştırılarak pişirilir. Karamel kıvamını alınca ocaktan alınır, soğumaya bırakılır.
*Pisen kek ılınınca üzerine kepçe ile hazırlanan soğuk serbet gezdirilir. (Şerbetin köpüğü kekin üzerinde kalacak) Bir gece buzdolabında dinlendirilir. Dilimlenip üzerine karamel sos dökülerek servis yapılır. (Ben bir kısmını hazır meyveli sos ile servis yaptım.)
Malzemeler;
5 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
5 yemek kaşığı irmık
1 paket vanılya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
4 su bardağı sut
1 çay bardağı toz şeker
400 ml. krema (200 ml. lık 2 paket)
Karamel Sos içın:
1 çay bardağı toz şeker
50 gr. margarın
200 ml. krema
HAZIRLANIŞI
*Yumurtalar ve toz şeker çırpma kabına alınarak şeker eriyınceye kadar çırpılır. Sıvı yağ eklenip çırpmaya devam edilir. Un, irmik, kabartma tozu, vanilya eklenerek tekrar çırpılır. Hazırlanan hamur margarinle yağlanmış tepsiye dökülür ve 180 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirilir. Kürdan batırılarak pişip pişmediği kontrol edilir.
*Toz şeker, süt ve kremalar derin bır kapta en az 10 dakika, üzeri kopük köpuk oluncaya kadar mıkser ile çırpilır, buzdolabına kaldırılır.
*Toz şeker bir tavaya alınıp sürekli karıştırılarak eritilir. Açık karamel rengini alınca margarin ve krema eklenir, karıştırılarak pişirilir. Karamel kıvamını alınca ocaktan alınır, soğumaya bırakılır.
*Pisen kek ılınınca üzerine kepçe ile hazırlanan soğuk serbet gezdirilir. (Şerbetin köpüğü kekin üzerinde kalacak) Bir gece buzdolabında dinlendirilir. Dilimlenip üzerine karamel sos dökülerek servis yapılır. (Ben bir kısmını hazır meyveli sos ile servis yaptım.)
pratik tarifler

Hiç yorum yok: