» » » BADEMPARE

pratik tarifler

BADEMPARE

Hamur malzemeleri;
250 gr yumuşak tereyağı
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1,5 çay bardağı irmik
1,5 çay bardağı çekilmiş badem
2 yumurta (birinin sarısı üzeri için)
1 paket kabartma tozu
çeyrek limonun suyu
aldığı kadar un (ele yapışmayan kıvamda olacak)

Şerbeti İçin;
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
çeyrek limon

Süslemek için; fıstık ya da toz badem

HAZIRLANIŞI
Tüm hamur malzemeleri uygun bir kapta kulak memesi kıvamın varana dek yoğrulur. Hamur 15 dakika dinlendirildikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elde oval şekil verilip yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp çatalla çizilir. Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.

Not; Önce şerbeti yapılır. Şerbet kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dk. kaynatılır. Hazırlanan şerbet sıcağa yakın ılık olacak. Tatlı da fırından çıktıktan 3-5 dk sonra şerbetlenir. Şerbeti çektikten sonra toz fıstık ya da toz bademle süslenir.

Afiyet olsun..

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak