pratik tarifler
İÇLİ KÖFTE
Dışı için malzemeler;
2 su bardağı ince/köftelik bulgur,
250 gr kıyma,
2 yemek kaşığı irmik,
1 yemek kaşığı un,
2,5 su bardağı su,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 yemek kaşığı biber salçası,
1 adet yumurta,
1 adet haşlanmış patates,
Tuz.
İç Harcı için malzemeler;
500 gr kıyma,
2 adet soğan,
2/3 su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz,
Tuz,
Karabiber.
HAZIRLANIŞI
İç harcı için
*Soğanı minik minik doğrayın,
*Sıvı yağı kızdırın,
*Soğanı yağda kavurun,
*Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin,
*Ceviz, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın ve ateşten alın,
Dış malzeme için
*Bulguru ve irmiği bir tencereye alıp suyu üzerine ekleyin,
*Ateşe alıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin,
*Geniş bir tepsiye pişen bulgurlu irmikle birlikte diğer tüm dış kaplama malzemelerini alıp iyice özleşene kadar yoğurun,
*Elinizi iyice yağlayıp dış malzemeden mandalina büyüklüğünde bir parça koparıp yuvarlayın,
*Parçayı sol avucunuzun içine alıp sağ elinizin başparmağı ile iyice incelene kadar oyun,
*Bir çay kaşığı ile İç harcını doldurun,
*Açık kalan tarafı sağ elinizle yavaşça kapatıp düzgünce şekillendirin,
*Tüm köfteleri aynı şekilde hazırlayın,
*Köftelerinizin pürüzsüz olması için isterseniz yumurta akına bulayabilirsiniz, bunun için 2 yumurta akını çırpıp köfteleri içine batırıp çıkardıktan sonra elinizle sıyırarak fazlasını almanız yeterli,
*Derin bir kızartma tenceresinde bolca yağ kızdırın,
*Köfteleri içine atıp iyice kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun..
pratik tarifler
Hiç yorum yok: