» » » BAYAT KEKTEN PASTA

pratik tarifler

 

BAYAT KEKTEN PASTA 
10 dilim kadar bayat kek
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 portakal kabuğu rendesi
1 su bardağına yakın süt

Arası için
1 poşet sade krem şanti
1.5 çay bardağı süt

üzeri için; eritilmiş bitter çikolata

HAZIRLANIŞI

Kekleri bir kabın içinde ufalayın.
Kakao, portakal kabuğu, şeker ve tarçını ekleyip karıştırın.
Sütü azar azar ilave ederek karışımı şekil verilebilir bir kıvama getirin. Karışımdan bir parça alıp elinizde yuvarlayın. Eğer toparlanıyorsa olmuş demektir.
Kek hamurunu iki sıra streç serilmiş tezgahın üzerine döküp elinizle düzeltin ve merdaneyle dikdörtgen olarak, 7-8 mm kalınlığında açın.
Krem şantiyi sütle çırpın ve arasına sürün.
Streç filmin yardımıyla rulo yapın. Streçi üzerine kapatıp buzluğa kaldırın.
servis yapacağınız zaman dilimleyip çikolata sosu ile servis yapabilirsiniz....

.not.....

benim kekim zaten cevizli portakal kabuklu ve üzümlüydü...o yüzden fazladan içine herhangi birşey eklemedim....
krem şanti olarak kakaoluda yapabilirsiniz...
krema olarak en uygunu şanti gibi....başka kremalar akabilir içinden...
üzerine bitter yerine hazır çikolatalı sosda yapabilirsiniz...
gayet pratik bir pasta ....biraz truff tadında ,biraz pasta tadında....afiyet olsun....

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak