pratik tarifler
KALP DESENLİ RULO PASTAmalzemeler...kek için
2 adet iri yumurta
yarım su bardağı toz şeker
yarım su bardağı un
yarım paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao
40 gr bitter
1 yemek kaşığı un
krema için...
2 su abrdağı süt ( 200 ml)
2 yemek kaşığı un ( orta tepeleme)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
1 poşet kakaolu krem şanti+yarım su bardağı soğuk süt
içine sürmek için....
yarım su bardağı kahveli süt
HAZIRLANIŞI
önce krema hazırlanır(mümkünse bir gün önceden bile hazırlayabilirsiniz.)
süt,un şeker ve kakao sos tenceresinde pişirilir....içine tereyağ ve vanilya eklenir...karıştırılır ve soğumaya bırakılır..
krem şanti yarım bardak soğuk sütle çırpılır ,diğer soğuyan krema ile karıştırılır...yine dolaba kaldırılır...(soğuk olması önemli yoksa pastanın içinde yumuşuyor)
kek için yumurta ve şeker iyice çırpılır....un ve kabartma tozu eklenir.... çırpmaya devam edilir..
sade olan kek hamurundan 2 yemek kaşığı hamur alınır....
bu ayrılan kek hamuruna 1 yemek kaşığı un eklenerek çatalla çırpılır ( biraz koyu olacak şekilde gerekirse az daha un ilave edilebilir)
bu koyu kıvamlı kek hamuru ucu ince bir sıkma torbasına veya buzdolabı poşetine doldurularak ucu makasla ince şekilde kesilir....
yağlı kağıt serili fırın tepsisine istediğiniz şekil çizilir...önceden ısıtılmış fırında yarım dakika kadar tutulur...(yanmasın azıcık pişsin yeter)
çırpma kabındaki kek hamuruna kakao ve eritilmiş bitter ilave edilir..tekrar çırpılır...
fırından çıkan şekillerin üzerine kakaolu harç gezdirilir...spatula ile ince bir şekilde hamur şekillerin her yanına kaplanır...(çok ince şekilde oluyor ama pişince fotoğrafta göründüğü gibi kalın oldu)
tekrar fırına verilir....en fazla on dakika pişirilir ( piştiği anlaşılıyor zaten benim kekim beş dakikada pişti )
fırından çıkarılır...ilk kaynarı çıkınca kağıdıyla beraber rulo şeklinde sarılır...biraz böyle tutulur ve rulo açılır ( ruloyu çok bekletmeyin açarken kırılır)
kahveli sütle ıslatılır...kek soğuyunca kreması sürülür ve rulo yapılır...yağlı kağıda tekrar sarılıp dolapta dinlenmeye bırakılır....afiyet olsun..
pratik tarifler
Hiç yorum yok: