» » » BİSKÜVİ TABANLI LABNELİ SÜTLAÇ

pratik tarifler

BİSKÜVİ TABANLI LABNELİ SÜTLAÇ

Malzemeler;
1 çay bardağı pirinç
3 çay bardağı sıcak su
1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 tutam tuz
3 çorba kaşığı labne peyniri

Tabanı İçin
1 paket burçak bisküvi
2 yemek kaşığı tereyağ

HAZIRLANIŞI
*Öncelikle burçak bisküvileri bir kap içerisine alıp ufalayın.
tereyağı ekleyip güzelce yoğurun.
*Minik servis kuplarına tabanına hazırladığınız karışımı paylaştırın.
*Sütlaç için pirinçleri yıkayın ve 2 bardak sıcak su ile haşlanmaya bırakın.
*Diğer tarafta sütü kaynatın.
*15-20 dakika haşlanan pirinçlere kaynayan sütü ekleyin.
*Kısık ateşte pirinçler iyice şişene kadar pişirin.
*Pirinçlerin iyice piştiğinden emin olunca, tuz ve şekeri ekleyip şekerin erimesini sağlayacak kadar daha ateşte tutun.
*Şekeri eriyen sütlacın altını kapayıp labneyi ekleyerek karıştırın.
*Sütlaç hafif ılınınca bisküviyi yerleştirdiğiniz servis kuplarının üzerine paylaştırın ve oda sıcaklığına gelince dolaba kaldırıp soğuk servis yapın.

Afiyet olsun

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak