pratik tarifler
LAHMACUN
Malzemeler;
500 gr Un
Biraz Tuz
1 Yemek Kasigi Toz Maya
Aldigi Kadar Su (Hamur Kati Olacak)
Harcı için
500 gr az yağlı dana kıyma
3-4 adet yesil biber
4 adet domates
1 adet büyük boy soğan
2 yemek kaşığı antep biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 demet maydanoz
2-3 diş sarımsak (arzuya bağlı)
Kırmızı pul biber
Kırmızı tatlı toz biber
Karabiber
Kuru maydanoz
Sıvı yağ
Tuz
HAZIRLANIŞI
Unu derin bir kabın içine alın, biraz tuz ilave edin. Mayayı ılık suda kabartın ve yavaş yavaş una su döküp, katı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerine nemli bez örtüp, 5 dakika mayalandırın. Derin kap içine kıymayı koyun. Maydanoz, soğan, kabukları soyulmuş domates ve biberleri (isterseniz sarımsakları da ekleyebilirsiniz) rondoda irice kıyın ve kıymanın içine ekleyin. Salça, baharat, sıvı yağ ve tuzu ilave edip, iyice yoğurun. Hamur mayalandıktan sonra orta boy bezeler hazırlayın. Bezeleri unlanmış tepsiye dizin ve üzerine kurumaması için bez örtün. Unlanmış tezgahta bezeleri ince açıp, elinizle harcı üzerine sürün ve iyice yedirin. Ocağı en yüksek derecede açın ve ağzı kapaklı teflon tava veya tencereyi ocağa koyun ve yağlamadan, lahmacunu dikkatlice yerleştirip, kapağını kapatın. Tava veya tencereyi arada sallayın. Bu arada ikinci bezeyi açın ve harcını sürün. Cok hızlı hareket etmeniz gerek, yoksa lahmacunlar yanabilir. 1-2 dakika içinde lahmacun pişecektir. Pişen lahmacunu bez örtülmüş tepsiye alın ve diğer lahmacunu tavaya koyun. Aynı işlemleri tekrarlayarak, bezeleri hazırlayın ve pişirin. Pişen lahmacunları, kıymalı kısımları birbirine bakacak şekilde, üst üste sıralayın. Ve pişirme işlemi bitene kadar üzerlerine bez örtün. Bütün lahmacunlar piştikten sonra limon, ince ince doğranmış bol suda yıkanmış maydanoz ile birlikte rulo yapıp, servis yapın. Yanında da bol köpüklü buz gibi ayranı unutmayın.
Afiyet olsun..
Malzemeler;
500 gr Un
Biraz Tuz
1 Yemek Kasigi Toz Maya
Aldigi Kadar Su (Hamur Kati Olacak)
Harcı için
500 gr az yağlı dana kıyma
3-4 adet yesil biber
4 adet domates
1 adet büyük boy soğan
2 yemek kaşığı antep biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 demet maydanoz
2-3 diş sarımsak (arzuya bağlı)
Kırmızı pul biber
Kırmızı tatlı toz biber
Karabiber
Kuru maydanoz
Sıvı yağ
Tuz
HAZIRLANIŞI
Unu derin bir kabın içine alın, biraz tuz ilave edin. Mayayı ılık suda kabartın ve yavaş yavaş una su döküp, katı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerine nemli bez örtüp, 5 dakika mayalandırın. Derin kap içine kıymayı koyun. Maydanoz, soğan, kabukları soyulmuş domates ve biberleri (isterseniz sarımsakları da ekleyebilirsiniz) rondoda irice kıyın ve kıymanın içine ekleyin. Salça, baharat, sıvı yağ ve tuzu ilave edip, iyice yoğurun. Hamur mayalandıktan sonra orta boy bezeler hazırlayın. Bezeleri unlanmış tepsiye dizin ve üzerine kurumaması için bez örtün. Unlanmış tezgahta bezeleri ince açıp, elinizle harcı üzerine sürün ve iyice yedirin. Ocağı en yüksek derecede açın ve ağzı kapaklı teflon tava veya tencereyi ocağa koyun ve yağlamadan, lahmacunu dikkatlice yerleştirip, kapağını kapatın. Tava veya tencereyi arada sallayın. Bu arada ikinci bezeyi açın ve harcını sürün. Cok hızlı hareket etmeniz gerek, yoksa lahmacunlar yanabilir. 1-2 dakika içinde lahmacun pişecektir. Pişen lahmacunu bez örtülmüş tepsiye alın ve diğer lahmacunu tavaya koyun. Aynı işlemleri tekrarlayarak, bezeleri hazırlayın ve pişirin. Pişen lahmacunları, kıymalı kısımları birbirine bakacak şekilde, üst üste sıralayın. Ve pişirme işlemi bitene kadar üzerlerine bez örtün. Bütün lahmacunlar piştikten sonra limon, ince ince doğranmış bol suda yıkanmış maydanoz ile birlikte rulo yapıp, servis yapın. Yanında da bol köpüklü buz gibi ayranı unutmayın.
Afiyet olsun..
pratik tarifler
Hiç yorum yok: