» » » BURÇAK SARMA

pratik tarifler

    BURÇAK SARMA                                                                                                                  Malzemeler;
  1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
50 gr margarin
1 vanilya

Üzeri için;
1 paket burçak bisküvi
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 çay bardağı ceviz içi
2 tane muz

HAZIRLANIŞI
*Derin bir tencereye un süt ve şekeri alıp çırpıyoruz.
*Tenceremizi ocağa alıp orta ateşte kıvamı koyulaşana kadar pişiriyoruz.
*Ateşten alıp margarin ve vanilyayı ekleyip mikserle çırparak soğutuyoruz.
*Bisküvilerimizi robottan geçirip veya elimizle iyice ufalayarak toz haline getiriyoruz.
*Kare fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz ve içine bisküvilerimizi serpiyoruz.
*Bisküvilerin üzerine muhallebiyi döküp spatula ile üzerini düzlüyoruz.
*Buzdolabında 3-4 saat bekletiyoruz.
*Sade krem şantiyi süt ile iyice çırpıp soğuyan muhallebimizin üzerine yayıyoruz.
*Ceviz ve dilimlenmiş muzu kremşantinin üzerine yerleştiriyoruz.
*Tatlımızı 6 eşit parçaya bölüp her bir parçayı dikkatli bir şekilde sarıp rulo yapıyoruz.
*Tekrar buzdolabına koyup 1 saat kadar dinlendirip servis yapıyoruz.

Afiyet olsun..

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak