» » EV YAPIMI PEYNİR TAATLISI

pratik tarifler

EV YAPIMI PEYNİR TATLISI 

Malzemeler;
2 tane yumurta
350-400 gr tuzsuz taze inek peyniri
Aldığı kadar un
150 gr irmik (1 su bardağı)
1 Paket kabartma tozu
Yarım tatlı kaşığı tuz

Şerbet malzemeleri;
Yarım limon suyu
4 su bardağı şeker
6 su bardağı su

HAZIRLANIŞI
Bir kapta peynirimizi rendeliyoruz. Rendelediğimiz peynire yumurtalarımızı ekliyoruz. Tuz ve irmiğe de ilave ediyoruz.
Unumuzu farklı bir yerde eliyoruz. Elenmiş un ve kabartma tozunu karıştırıp diğer malzemelerimizin üzerine yavaş yavaş ekliyoruz. Karışımımız kıvam alıncaya kadar yoğurmaya devam ediyoruz. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurduğumuz hamurumuzu yumurta boyutundan biraz daha küçük parçalar kopararak bölüyoruz. Böldüğümüz parçalara elimizle yuvarlayarak şekil veriyoruz. Hamurlarımızın sığacağı bir büyüklükteki fırın tepsisini yağlıyoruz. Yağladığımız fırın tepsisine hamurlarımızı güzelce diziyoruz. Tatlımızı 180 derece fırınımızda kızarana kadar pişmeye bırakıyoruz. Tatlımızın şurubunu hazırlamak için bir tencereye şeker ve suyumuzu koyuyoruz. Ocağın altı açık bir şekilde karıştırarak şekerin erimesini sağlıyoruz. Şekerimiz eridikten sonra ocağımızın altını kısıyoruz ve kısık ateşte 10-15 dakika kadar daha kaynatıyoruz. Şurubumuza yarım limon suyumuzu ilave ediyoruz. Fırında pişmiş ve soğumuş olan Peynir tatlılarımızı şerbetimize atıyoruz. Ocağın altını açıyoruz. Tatlılarımızı ara sıra karıştırıyoruz. Tatlılarımız yumuşayıncaya kadar şurubumuzun içinde bekletiyoruz. Şurubun içinde yumuşamış olan tatlılarımızı şuruptan süzerek servis tabağına alıp servise hazır hale getiriyoruz.

Afiyet Olsun..

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak