pratik tarifler
ÇİKOLATALI İRMİK TATLISIİrmikli Muhallebi İçin:
1 litre süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya 50 gr.
Tereyağı Tabanı İçin:
2 paket yulaflı bisküvi
100 gr. Tereyağı
Üzeri İçin:
1 paket (200 ml.) krema
200 gr. sütlü çikolata
HAZIRLANIŞI
*Taban için; yulaflı bisküviyi robotta iyice toz haline gelene kadar çekin.
*Tereyağını eritip, elinizle iyice yoğurup yedirin.
*Kalıbın altina yağlı kağıt serip, üzerine yulaflı karışımı yayın ve sıkıca bastırın.
*Daha sonra dolaba kaldırın.
*Muhallebi için; tüm malzemeyi karıştırıp ocağa alın.
*Tel çırpıcı ile karıştırarak pişirin.
*Ilıyınca, yulafla kapladığınız kalıbın üstüne dümdüz olacak şekilde yayın.
*Ve tekrar dolaba kaldırın.
*Üst sosu için; kremayı ocağa alın. Kaynamaya başlamadan ocaktan alın Içine hemen çikolataları kırıp karıştırın Homojen bir karışım olunca, 5 dakika kadar ılımaya bırakın ve tatlının üstüne döküp, tekrar dolaba kaldırın sonra arzuya göre beyaz çikolata sos ile süsleyip servis yapın.
*Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin,tatlının üzerine şeritler çizin.Şeritleri kürdanla şekillendirip seris yapın.
Afiyet olsun..
pratik tarifler
Hiç yorum yok: