» » » Etli Lahana Sarması

pratik tarifler


ETLİ LAHANA SARMASI

Malzemeler;
-1 adet orta boy lahana
-500 gr kıyma
-2 su bardağı pirinç
-2 çorba kaşığı biber salçası
-1/2 demet maydonoz
-1 adet kuru soğan
-3-4 diş sarımsak
-2 çorba kaşığı nar ekşisi
-tuz, kara biber, pul biber, kimyon
-1 su bardağı zeytin yağı

Üzeri İçin:
-1 su bardağı zeytin yağı
-su

HAZIRLANIŞI
Lahanayı alt kısmından keserek yapraklarını çıkartın. Derin bir tencereye su koyup kaynatın birazda tuz ekleyin. Kaynayan suya lahanaları atıp biraz haşlayın bütün lahanalar bitene kadar bu işlemi yapıp soğumaya bırakın. Soğan, sarımsak ve maydonozu ince olacak şekilde doğrayın. Pirinci yıkayıp suyunu süzdürün.
Derin bir kase içerisine pirinç, kıyma, doğradığınız sebzeleri, salça, nar ekşisi, zeytinyağı ve baharatları ekleyip karıştırın.
Haşladığınız lahana yapraklarının kenarına hazırladığınız harçtan koyup kenarlarını içine kıvırıp rulo şeklinde sarın. Artan kalın lahana kenarlarını düdüklü tencerenin tabanına yerleştirip sardığınız lahanaları yatık şekilde dizip üzerlerine zeytin yağı gezdirin. Lahanaların üzerine küçük bir tabak yerleştirin (lahanalar açılmasın diye) altı kısık şekilde 15-20 dk pişirip biraz dinlendikten sonra tencereden çıkartıp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak