» » EZME BEZELYE ÇORBASI

pratik tarifler

EZME BEZELYE ÇORBASI
MALZEMELER
• 250 gr bezelye • 1,5 su bardağı süt • 2 çorba kaşığı un (tepeleme) • yeterince et suyu veya su • 1 çorba kaşığı tereyağı veya 4-5 çorba kaşığı sıvı yağ • tuz, karabiber
YAPILIŞI
Bezelyeleri ayıklayıp bir tencereye alalım. Üzerini 3 parmak aşacak kadar su ekleyerek diriliklerini kaybedene dek haşlayıp ateşten alalım. Bezelyeleri suyu ile birlikte robot veya blendır yardımı ile pürüzsüz kıvama getirelim. Bir tencereye tereyağını alıp eritelim. Unu ekleyip hafifçe sararana dek karıştırarak kavuralım. Azar azar ve karıştırarak sütü, suyu, tuzu ve bezelye püresini ekleyelim. Karıştırmaya ara vermeden çorbanın üzeri göz göz olana dek pişirerek ateşten alalım ve servis yapalım.

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak