» » UN ÇORBASI

pratik tarifler

UN ÇORBASI

Malzemeler;

 2 yemek kaşığı un
 1 yemek kaşığı tereyağı
 3 tane diş sarımsak
 2 çay bardağı et suyu
 Yeteri kadar su
 Yeteri kadar tuz

Yapılışı;

Un çorbasına başlarken öncelikle tenceremize un ve tereyağını alalım. Unun rengi değişip kavurma kokusu gelinceye kadar tereyağı ile iyice kavuralım. Un pembeleşmeye başlayınca içerinse et suyunu, yeteri kadar suyu ve tuzu ilave ederek iyice pişirelim. Sürekli karıştırarak pişirmeye özen gösterelim. Un çorbasını yaparken ayrı bir yerde sarımsakları havada dövelim ve çorbaya ekleyelim karıştıralım. Çorbamız kıvamına gelince ocaktan alalım ve sıcak iken servis yapalım.

AFİYET OLSUN 

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak